Logo

De van origine Chinese speler vervoegt de Belgische landskampioen.

Volgens de blog van Grégory Obert zal de 23-jarige rechtshandige speler de rangen van La Villette Charleroi versterken. Lei Kou heeft de Oekraiense nationaliteit en staat momenteel op een 122ste plaats op de wereldrangschikking. Zijn hoogste ranking was 120 in zowel december 2010 als maart 2011.

Lei Kou komt over van het Spaanse CTT Borges, waarmee hij dit seizoen de 1/8ste finales van de ETTU Cup bereikte. Daar verloren ze van de Russische halve finalist Viktoria Moskou. In de Spaanse Superdivisie is nog één wedstrijd te spelen, maar de Catalaanse ploeg is nu al zeker van de eerste plaats na de reguliere competitie.

Individueel wist de Oekraiense Chinees tijdens de laatste Europese Kampioenschappen (september 2010, Ostrava, Tsjechië) door te stoten naar de 3de ronde. In 2008 mocht hij deelnemen aan de Olympische Spelen in zijn geboorteland, na het veroveren van een 13de plaats op het laatste kwalificatietornooi. In Beijing was de Congolees Suraju Saka echter te sterk in de eerste voorronde.