Logo

Emilien Vanrossomme verlaat noodgedwongen het tweede team van Saarbrücken. Hij kiest opnieuw voor de Nederlandse competitie, waar hij zal aantreden bij Itass DTK '70.

De Drentse formatie speelt traditioneel voor de play-offs in de Nederlandse competitie, maar wist zich daar dit voorjaar onverwacht niet voor te plaatsen. Het verliest komend seizoen ook kopman Casper ter Lüün, de regerende Nederlandse kampioen, aan concurrent Scyedam. De Treffers '70 uit Klazienaveen heeft met Emilien Vanrossomme op papier een sterkere vervanger gevonden. Emi zal hoogstwaarschijnlijk ook de kopman van het team worden.

Het is niet het eerste Nederlandse avontuur voor Vanrossomme. Eerder trad hij – samen met Julien Indeherberg – al aan bij Enjoy&Deploy Zoetermeer, de titelfavoriet van de voorbije en ook het komend seizoen. Vanrossomme is op papier overigens een van de sterkste spelers in de Nederlandse competitie, waar enkel de voormalige Kroaat Borna Kovac een hogere wereldrangschikking heeft. Ex-internationals Michel de Boer en Barry Wijers vormen eveneens te duchten concurrenten. Daarnaast moet de 19-jarige landgenoot uitkijken voor leeftijdsgenoten zoals Rajko Gommers en Laurens Tromer, die echter veel minder internationale ervaring hebben.