Logo

Cedric Nuytinck zegt de Duitse Bundesliga vaarwel. Hij verkast naar het Franse Roanne, waarmee hij in de Pro A zal aantreden.

Het Duitse avontuur zit er dus op voor de Oost-Vlaming, die na enkele jaren Saarbrücken (2de Bundesliga) vorig seizoen mocht proeven van de 1ste Bundesliga bij TTC Hagen. Samen met de Zweed Anton Källberg en de Kroaat Borna Kovac kon hij de degradatie in deze sterke reeks net niet ontlopen. Nuytinck: "Het was een zeer leerrijke periode, maar tegelijk ook bijzonder zwaar omdat ik meteen op de tweede positie moest spelen. Het team was daarenboven niet zo sterk, waardoor de wedstrijd regelmatig snel beslist was (in de Bundesliga eindigt het duel van zodra één team drie individuele wedstrijden heeft gewonnen, nvdr). Maar niettemin heb ik net door de vele nederlagen veel kunnen bijleren en heeft de competitie me toch duidelijk op een hoger niveau gebracht."

Na vijf à zes jaren Duitse competitie is het nu dus tijd om andere oorden op te zoeken. "Het was misschien wel tijd om te wisselen en helemaal nieuwe spelers te ontmoeten die ik nauwelijks ken. Dat is vooral een verbetering qua ervaring, want de competitie in de Pro A moet qua sterkte nauwelijks onderdoen voor de Bundesliga. Ik hoop wel veel spelers te ontmoeten die rond mijn niveau of hoger zijn zodat dit opnieuw een moeilijke, maar leerrijke periode zal worden."

Roanne speelde het afgelopen seizoen kampioen in de Pro B met onder andere de Oekraïner Kou Lei, bij ons vooral bekend van zijn periode bij La Villette en Le Logis. Van dat kampioenenteam blijft enkel het jonge Franse talent Andrea Landrieu – voormalig Europees kampioen bij de cadetten in 2011 – over. Cedric: "Roanne wil na de promotie geen mal figuur slaan in de Pro A en heeft geïnvesteerd in een Chinese kopman en mezelf op de tweede positie. Het behoud staat voorop met hopelijk een zevende plek als resultaat. Wie weet kunnen we in de jaren nadien met hetzelfde team steeds hoger mikken. Ik kijk er alvast naar uit om die ambities kracht bij te zetten."

Naast de Franse competitie zal de Lovendegemnaar mogelijk ook terug in de Belgische competitie te bewonderen zijn dankzij de mogelijkheid van de dubbele aansluiting. TTC Merelbeke, het team waar hij tot voor kort enkel administratief was aangesloten, mag hem op de sterktelijst zetten. Een bijzonder grote versterking natuurlijk voor de promovendus in 1ste Nationale. "Ik heb me inderdaad via de dubbele aansluiting op de spelerslijst van Merelbeke gezet. Misschien dat ik effectief een paar wedstrijden ga spelen als dat nodig is voor de club en als het volledig past in mijn programma."