Logo

Jean-Mi als hoofdfiguur van een nieuwe stripreeks

Na Kim Clijsters en Tom Boonen krijgt nu ook onze eigen tafeltennisvedette Jean-Michel Saive een eigen stripreeks. Sinds deze maand is het eerste album uit de reeks beschikbaar.

 

De zevenvoudige Olympiër figureert in een eigen stripreeks, waarin de traditionele Olympische waarden aan bod komen zoals tolerantie, respect, teamgeest en bovenal fair play. De 42-jarige Luikenaar werd bekoord door het idee van de auteurs omdat ze er net géén biografie van wilden maken. Bovendien staat hij volledig achter de gebruikte waarden in de strip omdat het de zijne zijn.

Het verhaal van het eerste album in de reeks, 'De Coach', gaat alsvolgt. "In de ongure straten van Brussel lokken drie boefjes Jean-Michel Saive met zijn wagen in een hinderlaag. Saive probeert aan het schorremorrie te ontkomen maar komt daarbij zwaar ten val. Een van de overvallers heeft wroeging en brengt de pingpongkampioen naar het ziekenhuis. Saive neemt de jongen op sleeptouw en probeert hem op het rechte pad te brengen. Meer nog: de jongen blijkt een bijzondere aanleg voor tafeltennis te bezitten. Schuilt ook in hem een kampioen?"