Logo

Emilien Vanrossomme heeft besloten om niet meer uit te komen voor de Aile Francophone.

Vanrossomme heeft de Vlaamse Tafeltennisliga te kennen gegeven dat hij voor de Vlaamse vleugel wil uitkomen. Bart Vermoesen, Technisch Directeur van de Leuvense Topsportschool: "Emilien heeft aangegeven dat hij niet voldoende op niveau kon trainen bij de Aille Francophone."

Op de blog van Julien Meurant toont de Waal zich alvast strijdvaardig: "Ik reken er op dat ik vanaf nu maximaal kan trainen en wie weet zelfs de top 100 kan halen. Het is echter nog een lange weg."

Emilien is overigens nog geen officieel lid van de VTTL. De exacte aansluitingsdatum hangt af van de lopende administratieve procedure.

 

Vanrossomme heeft de Franstalige vleugel overigens op een bijzonder tijdstip verlaten. Jean-Michel Saive heeft nog maar net de taak van Technisch Directeur in deze vleugel opgenomen en ziet meteen een van zijn talenten vertrekken. Nochtans wou de voormalige nummer een van de wereld de nieuwe senioren zo optimaal mogelijk te omringen. Blijkbaar is Saive daar nog niet in geslaagd, of heeft Emilien andere noden dan degene die Saive kan of wil verlichten.

Louter sportief gezien is de keuze van de Waal wel logisch. In Leuven trainen met Nuytinck, Devos en Jean immers drie andere Belgische talenten die momenteel zelfs hoger staan op de wereldranglijst van Vanrossomme, met daarnaast nog Ludovic Bierny. Bij de Aille Francophone had hij enkel Julien Indeherberg als gelijkwaardige leeftijdsgenoot.