Logo

Jean-Michel Saive is de nieuwe voorzitter van de atletencommissie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Saive wil de stem van de atleten nog duidelijker laten horen binnen deze instantie.

Jean-Mi is voorzitter tot de Olympische Spelen van Rio en heeft Philippe Rogge aan zijn zijde als ondervoorzitter. "De atletencommissie heeft zeker haar rol gespeeld", vertelde Philippe Rogge maandag. "Zo hebben wij na de perikelen met de whereabouts van Yanina Wickmayer en Xavier Malisse de bezwaren van de atleten over de complexiteit van dit systeem geuit. Daarnaast heeft de commissie ook gediscussieerd over de selectiecriteria voor de Olympische Spelen en de atleten in een enquête bevraagd over hun ervaringen op de Spelen in Londen."

De zetelende leden van de atletencommissie zijn nog niet bekend. Alle Belgische sporters kunnen zich komende zomer kandidaat stellen, waarna de samenstelling in september bekend gemaakt zal worden.

Saive is al sinds 2004 lid van de atletencommissie en is ook op Europees vlak bezorgd voor zijn collegasporters. Hij vertegenwoordigt hen in de Europese Olympische Comités. Vorige zomer stelde de Belgische kampioen tafeltennis zich ook kandidaat om in de commissie van het IOC te zetelen, maar moest in Londen opboksen tegen bekendere sporten.