Logo

Met spijt in mijn hart heb ik dit weekend besloten om na negen fantastische jaren de activiteiten van Tafeltennisactua stop te zetten.

Tafeltennis is altijd "mijn" sport geweest. Ik was graag op de hoogte, maar bleef daar in het verleden nogal vaak op mijn honger zitten: het nieuws zat te verspreid en ik moest er toch wel wat moeite voor doen om alles te verzamelen. Als ik dat dan echter koppelde aan mijn bredere interesse in IT en het internet, ontstond - in tijden waarin ik bezinning nodig had - dit project waarbij ik niet alleen mijn honger naar tafeltennisnieuws kon stillen, maar dit tevens kon delen met andere geïnteresseerden.

Na negen jaar is mijn gezinssituatie echter in die zin gewijzigd, dat de lust om het nieuws te vinden eerder een last is geworden. Door een verhuis, de komst van een nu vijf maanden oude dochter en een zwaardere professionele uitdaging in mijn hoofdberoep, ontbreek ik reeds sinds aanvang van dit seizoen de tijd en de fut om het nieuws op een (in mijn ogen) aanvaardbare tijdspanne online te zetten. Een situatie waar ik op korte en middellange termijn geen wijzigingen in zie komen. Hierdoor lijkt het me voor iedereen beter en duidelijker er mee te stoppen. Bovendien zijn de verschillende bonden sinds de opstart van Tafeltennisactua online veel beter zichtbaar geworden, hebben de kranten terug iets meer oog voor onze topsporters en zijn er ook elders (commerciële) alternatieven ontstaan.

Rest me nog om iedereen die me in dit avontuur steunde te bedanken: niet alleen de trouwe sponsors, mijn familie en zustersite Tafeltennis.nu, maar vooral jullie – (top)spelers, lezers en tafeltennisliefhebbers – want dankzij jullie was dit project verrijkend in elk mogelijk opzicht.