Logo

De Belgische andersvalide tafeltennissers wisten in het Sloveense Lasko een sterke prestatie neer te zetten met vier medailles. 

Een vijfkoppige Belgische delegatie trok van 5 tot en met 10 mei naar de twaalfde editie van de Para Open van Slovenië. Tijdens de individuele competitie verzilverde Florian Van Acker (foto) zijn status als nummer drie in klasse 11 van het tornooi meteen waar. Hij plaatste zich via groepswinst en de hoofdtabel vlot voor de halve finales. Daar moest hij echter het onderspit delven tegen de uiteindelijkse Spaanse winnaar.

Marc Ledoux (klasse 8) en Ben Despineux (klasse 7) wisten zich tot in de kwartfinale te knokken, waarin ze uiteindelijk van respectievelijk de winnaar en de finalist verloren. Mathieu Loicq (klasse 8) sneuvelde in de eerste ronde van de hoofdtabel. Benjamin Marotte (klasse 3) overleefde de kwalificaties niet.

In de teamcompetitie wisten de Belgen nog drie extra medailles te veroveren. Goud was weggelegd voor (opnieuw) Van Acker, die ongeslagen bleef aan de zijde van de Oekraïener Navrolskyi. Ledoux en Loicq vormen samen al langer een bijzonder sterk team en veroverden het brons. Ben Despineux behaalde in samenwerking met zijn vaste Nederlandse partner Jean-Paul Montanus eveneens de halve finales. Voor Marotte en Nardello eindigde de landencompetitie in de eerste ronde.