Logo

Laurens Devos en Florian Van Acker hebben zich de Europese titel toegeëigend in respectievelijk de klasse 9 en 11 tijdens de Europese Parakampioenschappen tafeltennis.

Van Acker was na zijn bronzen medaille van vorig jaar in klasse 11 (verstandelijke handicap) een outsider voor de titel. Een rol die de 18-jarige met succes kon waarmaken. Deze keer werd het goud, nadat hij in de finale de maat nam van de Fransman Cleane. In de halve finale was Van Acker reeds de betere van de Spanjaard Cuesta Martinez, de nummer twee van het tornooi.

Nog verrassender was het goud voor Laurens Devos (foto) in klasse 9 (staand). De 15-jarige Millenaar kwam dan wel met medaille-ambities naar Denemarken, maar dat hij op zijn eerste EK meteen goud zou pakken had niemand verwacht. De eerste plek was nochtans verdiend, want Devos won zowel van de nummers 1 als 2 van het tornooi in Vejle.

Beide andersvalide atleten zijn dankzij hun titel meteen ook zeker van deelname aan de Paralympische Spelen van 2016 in het Braziliaanse Rio.