Logo

Laurens Devos en Ben Despineux hebben goud veroverd tijdens de teamcompetitie van de Europese Parakampioenschappen. In klasse 9 waren ze de beste uit een poule van vier.

De eindzege is des te opmerkelijker, want Despineux (staand, klasse 7) speelt zowaar twee klassen hoger. Laurens Devos daarentegen zette zijn uitstekende prestaties in het enkelspel extra in de verf met een tweede gouden medaille. Het Belgische team bleef echter niet ongeslagen en moest met 1-2 haar meerdere erkennen in de Nederlandse favoriet, maar de Oranjespelers gingen zelf met 0-2 de boot in tegen Finland. Dankzij de onderlinge resultaten gaat het goud naar België, voor de Finnen en de Hollanders.

Marc Ledoux en Mathieu Loicq (staand, klasse 8) wisten zich via een tweede plaats in de groepsfase te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In de eerste ronde, meteen ook de kwartfinale, stootten ze echter op de Oekraïense topfavorieten die uiteindelijk ook de eindzege veroverden.

Voor Bart Brands en Benjamin Marotte (zittend, klasse 5) eindigde de teamcompetitie in hun kwalificatiepoule, waar ze logisch derde eindigden.