Logo

Afgelopen weekend werd in Sint-Niklaas de Para Open van België georganiseerd. Met 18 deelnemers was ons eigen land goed vertegenwoordigd. Dat resulteerde uiteindelijk in zes medailles.

Goud was weggelegd voor Ben Despineux (M7) en Florian Van Acker (M11). De nummers twee in hun klasse stonden in de finale tegen een verrassende naam, maar zij wisten hun status hoog te houden en overwonnen.

Laurens Devos (M9) kon zijn stunt van het EK in oktober niet herhalen en moest ditmaal wel zijn meerdere erkennen in de ervaren Nederlander Gerben Last. Bart Brands (M5) legde eveneens logisch beslag op een finaleplaats.

Arnaud Duquesne (M7) legde een schitterend parcours af dat hem tot in de halve finales bracht. Helaas voor hem het eindpunt. Een minder bekende naam is Kimberley Schaetsaert. In de gecombineerde reeks dames 7-8 eindigde ze laatste van drie deelnemers, wat niettemin ook brons betekent.

Er hadden meer medailles ingezeten, maar zowel Benjamin Marotte (M3), Marc Ledoux (M8) als Mathieu Loicq (M8) konden hun status als favoriet niet waarmaken. Jozef Vercauteren (M6) en Adonis Mylonas (M10) wisten zich eveneens bij de laatste acht te plaatsen.