Logo

Laurens Devos heeft met overmacht de Para Open van Slovenië op zijn naam gezet. In het dubbelspel veroverde hij nog eens zilver.

Devos is al lang de coming man in klasse 9 en regerend Europees kampioen. Hij zet zijn opmars verder in het Sloveense Lasko met een nieuwe gouden medaille. De junior was als derde geplaatst voor dit toernooi, maar dat belette hem niet om de nummer een van het toernooi (de Chinees Ma Lin) in vier sets opzij te zetten en in de finale ook de nummer twee (de Rus Nozdrunov) zelfs zonder setverlies het nakijken te geven. In teamverband trad de kersverse A-speler in een hogere categorie (klasse 10) aan met de Tsjech Karabec. Het duo wist beslag te leggen op het zilver.

Marc Ledoux en Mathieu Loicq grepen net naast een medaille in Slovenië. Zij sneuvelden in teamverband in de kwartfinales van klasse 8. Datzelfde overkwam Ben Ashok Despineux in klasse 7 aan de zijde van de Tsjech Horut en Benjamin Marotte (klasse 3) met de Jordaan Abu Jame. Individueel wisten Marotte en Ledoux zich tot in de hoofdtabel te hijsen. Despineux, ook een zwaargewicht in zijn klasse, trad individueel niet aan.