Logo

Na de open van Slovenië, zakten de paralympische atleten afgelopen week af naar Bratislava. Daar wist de Belgische delegatie in totaal drie titels te veroveren.

 

Laurens Devos zette zijn grote vorm verder en nam deze keer niet alleen genoegen met eindwinst in het enkelspel, maar ditmaal ging hij ook met de eerste plaats aan de haal in de teamcompetitie aan de zijde van de Tsjech Karabec. Florian Van Acker wist zijn rol als topfavoriet in klasse 11 tijdens de Open van Slovakije waar te maken met goud. In de teamcompetitie was zilver slechts zijn deel met teamgenoot Navrotkyi (Oekraïne).

Naast twee finales wisten de Belgen ook tweemaal de halve finales te bereiken. Marc Ledoux en Mathieu Loicq veroverden samen in klasse 8 het brons. Hetzelfde eremetaal dat Ben Ashok Despineux in klasse 7 ontving na een verloren halve finale met de Tsjech Horut. Een kwartfinale was nog weggelegd voor Benjamin Marotte in klasse 3 aan de zijde van de Oostenrijker Krammingen.

Individueel wist Marc Ledoux ook een kwartfinale te bereiken. Benjamin Marotte en Mathieu Loicq sneuvelden in de 1/8ste finales. Despineux bereikte de hoofdtabel niet. In een spannende poule eindigde hij gedeeld eerste na twee winstpartijen. Helaas kende het het slechtste gemiddelde van de drie spelers waardoor hij de poulefase net niet overleefde.