Logo

Bart Brands - © ITTF
Bart Brands - © ITTF

De Belgische delegatie was bijzonder succesvol tijdens de Para Open van Griekenland. Elke landgenoot bracht minstens een medaille thuis.

Rolstoelspeler Bart Brands, de nummer twee in klasse 5, had het niet onder markt. Hij speelde vier wedstrijden in Argostoli die allemaal pas in de belle werden beslist. Pas in de finale trok hij aan het kortste eind tegen de Britse topfavoriet Jack Hunter Spivey.

In klasse 7 zagen we Ben Ashok Despineux aan de slag. Hij wist zich tot in de halve finales te knokken, waarin hij in de vijfde set zijn meerdere moest erkennen in de latere Duitse winnaar Björn Schnake.

Marc Ledoux verscheen dan weer achter de tafel in klasse 8. De Waal blijft hoge toppen scheren in het internationale paratafeltennis met een zoveelste medaille. Brons ditmaal, nadat hij zijn halve finale verloor van de Brit Aaron McKibbon. Opnieuw de latere winnaar.

Ook in het dubbelspel wisten de Belgen te scoren. Bart Brands veroverde brons aan de zijde van de Tsjech Petr Svatos, hetzelfde eremetaal dat Despineux veroverde met Björn Schnake. Enkel Ledoux kon geen tweede medaille veroveren. Samen met gelegenheidspartner Thomas Bouvais sneuvelde hij in de kwartfinales.