Logo

Bart Brands - © ITTF
Bart Brands - © ITTF

De beste paratafeltennissers strijden deze week in het Spaanse Andalusië om de wereldtitels. Voor Bart Brands en Ben Ashok Despineux zit de strijd er na één duel reeds op.

Rolstoeltafeltennisser Brands [#8] kon in zijn eerste ronde van klasse 5 niet stunten tegen de nummer vijf, de Serviër Mitar Palikuca (-8, -6, -10). Eenzelfde lot was weggelegd voor Despineux [#15] in de staande klasse 7 tegen de Braziliaan Israel Stroom. Ben won na een thriller van een tweede set (18-20) de derde set van de nummer negen op het WK, maar moest zich in de vierde set toch gewonnen geven (-7, -18, 5, -6).

Geen stunts dus voor Brands en Despineux, maar van Laurens Devos (klasse 9) en Florian Van Acker (klasse 11) werd meer verwacht. Zij lossen die verwachtingen momenteel in en zijn al medaillezeker. Laurens heeft zich als titelfavoriet geplaatst voor de finale en moest in twee wedstrijden enkel een set afstaan aan de Australiër Ma Lin. In die finale wacht de Brit Joshua Stacey. Florian speel later deze avond nog een halve finale tegen de Zuid-Koreaan Kim Chang Gi. Eerder gaf ook hij als titelfavoriet amper een set prijs.