Logo

Heischler en Kamal plaatsten zich voor Masters

Dimitrij Ovtcharov heeft zijn titel op de Ostend Masters verlengd. In de finale was hij, net als vorig jaar, de betere van zijn landgenoot Patrick Baum.

 

De 14de editie van de Ostend Masters heeft dus net als vorig jaar een Duitse winnaar, maar ook in de kwalificatiereeksen bleek een Duitser te sterk. Lars Hielscher (ITTF-162; Herne) wist zich onverwacht te plaatsen voor de Masters door de finale van het A-tornooi te halen. De Indiër Achanta Kamal (ITTF-73) behaalde, net als vorig jaar, eveneens de finale en de Masters.

Onze landgenoot Jean-Michel Saive (ITTF-86) moest zich in de kwartfinale gewonnen geven tegen Patrick Baum. Kwalificatiespelers Kamal en Hielscher verloren respectievelijk van Weixing en Ovtcharov, terwijl Bojan Tokic zich van de Rus Alexey Smirnov wist te ontdoen.

In de halve finales zorgde Bojan Tokic ei zo na voor een stunt, maar tegen Dimitrij Ovtcharov sneuvelde hij alsnog in de belle. De strijd tussen Baum (ITTF-25) en de Oostenrijkse verdediger Chen Weixing (ITTF-26) werd in zes sets beslecht.

Dima hield in een identieke finale van vorig jaar zijn landgenoot Baum opnieuw van zich af. De wedstrijd verliep eveneens over zes sets. Ovtcharov maakt zo zijn hattrick compleet door drie jaar op rij de Ostend Masters op zijn naam te zetten.