Logo

Oostende brengt vijf Olympiërs naar België

Het deelnemersveld voor de 14de editie van de Ostend Masters is compleet. De Duitsers Dimitrij Ovtcharov en Patrick Baum maken opnieuw hun opwachting in de Koninklijke Stallingen van Oostende.

 

Met Ovtcharov heeft het Oostendse tornooi er een vijfde Olympiër bij, nadat eerder Chen Weixing, Bojan Tokic, Alexey SMirnov en Jean-Michel Saive hun deelname hadden bevestigd. Met diens landgenoot Baum heeft het evenement er zelfs een tweede speler uit de top-25 bij.

Naast deze zes zekerheden, strijden minstens achttien andere deelnemers om de resterende twee tickets voor de Masters. Ook daar heeft zich een bijzonder sterk deelnemersveld ingeschreven met de Indiër Kamal Achanta (ITTF-63), die vorig jaar nog de kwartfinales bereikte, en Thomas Keinath (ITTF-90) uit de top-100. Langs Belgische kant is de interesse uiteraard ook groot met Yannick Vostes, Lauric Jean, Cedric Nuytinck, Robin Devos, Cedric Merchez, Julien Indeherberg, Tim Janssens en Gaëtan Swartenbrouckx. Vanuit de Duitse competitie treden Carlos Arcila (ITTF-1056), Lars Hielscher (ITTF-165), Hermann Muhlbach (ITTF-665), Christian Reichelt, Lionel Weber en Yang Chenbowen aan. Filip Szymanski (ITTF-239), die zich vorig jaar verrassend plaatste voor de kwartfinales, en Victorien Le Guen (ITTF-371) vertegenwoordigen de Franse competitie.