Logo

Lauric Jean en Daria Mityukova zijn de winnaars van de 29ste editie van het Gouden Palettoernooi van TTC Sportline Torhout. Met het A-tornooi in de West-Vlaamse stad is het Belgische zomercircuit van start gegaan.

Vijf nationale A-spelers tekenden present op het eerste A-tornooi van het seizoen. Tornooibeest Cédric Merchez (A7) was op papier de sterkste Belg, voor Lauric Jean (A8) en Benjamin Rogiers (A9). Kilomo Vitta (A11) en Bierny Ludovic (A13) vervolledigden de Belgische deelname. Eerste reekshoofd was de Hongaar Adam Pattantyus, een regelmatige bezoeker van Torhout. Ook de Litouwer Udra Alfredas was van de partij.

Kilomo Vitta moest als eerste A-speler het toernooi verlaten nadat hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld door Jasper Merckx (B0, Le Logis). De Brabander wist in de beslissende vijfde set Vitta te verslaan met 13-11, nadat Kilomo eerst een 2-0 voorsprong wist op te bouwen. In de kwartfinales werd Alfredas in zeven zware sets naar huis verwezen door Cédric Merchez.

De eerste twee reekshoofden wisten hun halve finale uiteindelijk niet te overleven. Pattantyus verloor in zeven sets van Rogiers, terwijl Lauric Jean met vijf sets voldoende had om Merchez uit te schakelen. In de finale gaf Jean uiteindelijk zelfs geen set weg, alhoewel de derde slechts met 12-10 werd gewonnen.

 

Een eerder zwakke reeks bij de dames, waar Daria Mityukova als enige A-speelster present was. Pas in de finale viel er spanning te noteren, maar uiteindelijk kon de nieuwe speelster van Sokah Hoboken in zes sets de Hongaarse Petra Pattantyus (ingeschaald als B0) opzij zetten.

Opvallend was de prestatie van Ruth Lambrecht (B2) die zowel de Hongaarse Körmendi (B0) als jeugdinternational Anne-Catherine Goidefroid (B0) aan de zegekar kon binden.