Logo

Zaterdag staat het paradepaardje van de Belgische A-tornooien op het programma. De A-reeksen van de 35ste editie van het Flanders International Tabletennis Tournament staan dan immers op de agenda.

Het woordje "Internationale" staat er overigens niet voor niets: maar liefst 41 verschillende nationaliteiten zullen aanwezig zijn in de Koningin der Badsteden, waaronder vijf spelers uit de top vijftig van de wereld én Jean-Michel Saive die op zaterdag 17 augustus strijden in de Ostend Masters.

Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar voor deze apotheose. Die worden toegekend aan de finalisten van de A-reeks bij de heren. Traditioneel staan heel wat Belgen te popelen om zich voor de Masters te plaatsen. Het blijft echter een bittere strijd met drie spelers uit de top tweehonderd van de wereld (Thomas Keinath, Kou Lei en Lars Hielscher). Maar zowel Robin Devos als Cedric Nuytinck hebben vorige maand reeds bewezen dat niveau aan te kunnen. 

Naast deze top vijf op de plaatsingslijst zijn ook Yannick Vostes, Julien Indeherberg, Lauric Jean, Benjamin Rogiers en Cédric Merchez aanwezig uit de Belgische top tien. Ook Florent Lambiet, Martin Allegro, Yannick Maes en Hervé Delporte hebben zich ingeschreven.

 

Bij de dames is de Nederlandse Linda Creemers de topfavoriet voor de eindzege. Zij krijgt echter geduchte concurrentie van de Duitse Kathrin Mühlbach. UIt eigen land nemen Daria Mityukova, Laurence Junker, Eline Loyen, Margo Degraef en Florence Van Acker deel.