Logo

De Ostend Masters beleeft binnenkort een memorabele editie. Voor het eerst zijn immers twee Belgische spelers rechtstreeks geplaatst voor de Masters. Een tweede unicum: Saive is voor het eerst sinds 1980 niet aanwezig in Oostende voor het Internationaal Tafeltennistoernooi.

Jean-Mi is vaste klant sinds de oprichting van het toernooi van TTC Drive Oostende. De afgelopen jaren stond hij ook steevast op de selectielijst van alle 17 edities van de Ostend Masters. Het einde van zijn internationale carrière betekent ook het einde van zijn deelname in de Koninklijke Stallingen. Het Belgische tafeltennisicoon wil wel aanwezig zijn in Oostende – iets waar de organisatoren naar uitkijken om hem in de bloemetjes te zetten – maar dat hangt af van zijn mogelijke verkiezing voor de atletencommissie van het IOC. Enkel als hij niet verkozen geraakt, kan hij tijdig terugkomen uit Rio.

Geen Jean-Michel Saive, maar dat weerhoudt de organisatie niet om toch een Belg op te nemen in de bijzonder sterke selectie van het avondprogramma. Meer zelfs: het zijn er twee, de allereerste keer in de geschiedenis van de Masters. Zowel Antwerpenaar Robin Devos [ITTF-113] als Oost-Vlaming Cedric Nuytinck [ITTF-119] ontvingen een uitnodiging en tekenen present. Zij nemen het op tegen titelverdediger Bojan Tokic [ITTF-53], nieuwkomer Andreij Gacina [ITTF-19], Kou Lei [ITTF-42] en Jonathan Groth [ITTF-29]. Dit zestal wordt nog aangevuld door de finalisten van het A-tornooi, waarvoor ook enkele top-100 spelers zich hebben ingeschreven.