Logo

Na de onverwachte annulatie van Summer Ping Wanze, werd de zomerreeks van A-tornooien dit seizoen geopend met het Gouden Palet in Torhout. Benjamin Rogiers nam daarin de maat van Cédric Merchez. Bij de dames ging de titel naar de Nederlandse ex-international Yana Timina.

Rogiers was slechts een van de drie A-spelers die zich hebben ingeschreven voor Torhout. Met Merchez en ook Ludovic Bierny er bij was hij zelfs eerder een outsider te noemen. Toch kon de Nodo-speler uiteindelijk met de titel pronken na winst in de finale tegen toernooibeest Merchez. Bierny en Jasper Merckx vervolledigen het podium. Merckx kende een bijzonder goede dag met niet alleen brons in de A-reeks, maar ook de titel in de B-reeks. In de finale versloeg hij Matas Skucas.

Ook bij de dames waren slechts drie A-speelsters aanwezig. De titel ging – niet onverwacht – naar Yana Timina, toch de meest ervaren speelster van het pak. Zij versloeg in de finale Daria Mityukova. Elena Chmiguelskaia eindigde op het podium, samen met de Nederlandse Sanne de Hoop. In de B-reeks ging de eindzege naar Anja Van den Berghe, voor opnieuw De Hoop.