Logo

Het Internationale Tafeltennistoernooi van Oostende heeft haar deelnemersveld bekend gemaakt. Naast Cedric Nuytinck en Robin Devos, die beiden rechtstreeks geplaatst zijn, zullen nog zes andere Belgen via het A-toernooi een plek in de Ostend Masters proberen te bemachtigen.

Dat wordt wel een bijzonder zware klus voor Florian Cnudde, Thibaut Darcis, Laurens Devos (foto), Cedric Merchez, Ludovic Bierny en Yannick Maes. Het deelnemersveld bevat immers vijf namen uit de top tweehonderd van de wereld. De Hongaar Hunor Szocs [ITTF-114], de Duitser Lars Hielscher [ITTF-120], de Italiaan Niagol Stoyanov [ITTF-142, de Roemeen Constantin Cioti [ITTF-160] en de Slovaak Thomas Keinath [ITTF-187] zijn duidelijk favoriet boven de rest van het deelnemersveld. Opvallend is een vierkoppige delegatie van Indonesische spelers die hun kans wagen.

Bij de dames zijn Eline Loyen, Daria Mityukova, Nathalie Marchetti en Margo Degraef de Belgische kanshebbers op een eindzege. De zwaarste concurrentie komt van de Franse Agnes LeLannic en de Nederlandse Yana Timina, beiden ervaren rotten in onze sport. Ook hier zijn vier onbekende Indonesische speelsters ingeschreven.