Logo

La Villette Charleroi heeft zich ook bij de heren geplaatst voor de finale van de Beker van België. In Hasselt wisten de Karolingers een 4-0 eindstand neer te zetten in de halve finale. Dit ondanks goed weerwerk van de Hasselaren.

Een moeilijke aanvang van de wedstrijd voor TTC Hasselt: Olivier Joannes kwam te laat aan en was bijgevolg niet speelgerechtigd voor het enkelspel. Bram Janssens neemt zijn plaats in. Als compromis werd Olivier wel opgesteld in het dubbelspel. Gelukkig werd de spanning wat doorbroken door de komst van eregast Freddy De Kerpel, die een paar balletjes wisselde met Jean-Michel Saive.

In de eerste match nam Tim Janssens het op tegen de Tsjech Petr Korbel, die in de eerste set de thuisspeler nauwelijks een kans gaf. De tweede set begon gelijkaardig, maar gaandeweg gaf Korbel de set uit handen en kon Tim Janssens terugkomen tot 10-10. Janssens kreeg echter geen setbal en verloor uiteindelijk met 11-13. Met geloof in eigen kansen drukte Tim Janssens zijn stempel op het begin van de derde set met een 4-0 voorsprong als gevolg. Korbel zette de stand recht bij 5-5, maar Tim bleef zijn spel opleggen en klom opnieuw uit tot 9-7. Bij 10-9 kreeg de Hasselaar een setbal, maar Korbel redde deze. Tim redde op zijn beurt de eerste twee matchballen van Korbel. De derde was er echter teveel aan.

In de tweede wedstrijd kwam Bram Janssens in actie tegen het Belgisch tafeltennisicoon Jean-Michel Saive. Saive won de eerste set makkelijk met 11-2. In de tweede set nam Jean-Mi wat gas terug. Dit leverde heel mooie balwisselingen op, vooral dan de scherpe diagonale topspinnen in voorhand, maar de foutenlast van Bram was te groot om aanspraak te kunnen maken op de set. Bij 6-1 in de derde set vond Jean-Mi het tijd dat Bram een time-out nam. Het werd een korte onderbreking waarna Jean-Mi de match op 11-2 besliste.

Na een aarzelende start van de derde wedstrijd, wist Gery Steyls in de eerste set gelijke tred te houden met Oleg Dantchenko. Op het juiste moment kwam de thuisspeler zelfs op voorsprong en won zo de eerste set met 11-9. Na een gelijkopgaande start in de tweede set nam Oleg het voortouw, wat hem de tweede set opleverde met 11-5. In de derde set nam Gery meteen een voorsprong. Oleg probeerde wel terug te komen, maar slaagde daar uiteindelijk niet in: 11-7. In de vierde set storme Dantchenko in een mum van tijd weg van Gery. Het stond heel snel 9-2. De Hasselaar probeerde nog, maar geraakte uiteindelijk niet verder dan 6 punten. In de belle startten beide spelers gelijkopgaand. Niettemin besloot Gery Steyls bij een 2-3-achterstand een time-out te nemen. Bij de kantwissel stond Steyls 5-4 voor. Bij 4-6 was het voor Oleg tijd het spel te onderbreken. Het geluk staat echter aan de zijde van Gery, die dankzij drie ballen tot 9-6 kan uitlopen. Net niet genoeg om de wedstrijd te winnen: Oleg komt nog terug tot 10-10 en wint dan twee punten op rij.

In het dubbelspel wisten Tim en Olivier zich goed te verweren tegen het duo Korbel/Dantchenko. Niettemin konden ze nooit aanspraak maken op setwinst.

Ondanks dat de wedstrijd hier normaal eindigt, beslisten Tim Janssens en Jean-Michel Saive om hun topmatch alsnog deels te spelen onder het mom van een demonstratieset. Dit werd uiteraard met vol enthousiasme onthaald door het talrijk opgekomen publiek en was een mooie afsluiter van een toptafeltennisdag in Hasselt.