Logo

De dames van Charleroi (Irina Skliar, Anja Van Den Berghe en Anne-Lise Prevot) hebben zich in Hasselt geplaatst voor de finale van de Beker van België. Ze versloegen de thuisploeg met 5-1.

Daniela Gavrila redde de eer voor Hasselt door met 3-0 te winnen van Anne-Lise. Anja Van Den Berghe was in haar eerste wedstrijd te sterk voor An Brebels. Irina zette Villette op voorsprong dankzij winst tegen Karolien Driesmans.

In een spannende dubbelwedstrijd wist Hasselt zich na een 0-2 achterstand terug in de wedstrijd te knokken. In de belle trok Villette toch aan het langste eind waardoor het een 3-1 voorsprong had.

Aangezien de dames bij de start van de wedstrijd besloten hebben op twee tafels te spelen, stonden meteen twee wedstrijden van de laatste kans op het programma voor Hasselt. Karolien weerde zich goed, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven tegen Anne-Lise. Villette was zo zeker van winst.

In de topmatch tussen Daniela en Anja werd het publiek goed onderhouden dankzij lange balwisselingen. In de eerste set trok Van Den Berghe aan het langste eind, ook de tweede set ging naar Villette ondanks een mooie voorsprong van Daniela die dit niet kon omzetten in setwinst. Ook de volgende set wist Daniele 10-9 voor te komen, maar het net besliste anders: 10-10. Het was slechts uitstel van executie voor Anja, want Daniela wist de volgende twee punten te pakken. In de vierde set stoomde de Hasseltse verder op haar elan. In een mum van tijd stond het 11-4. Een belle dus waarin Daniela opnieuw doorging: 4-1. Anja kon het tij echter keren en kwam terug tot 4-4 en nam zelfs voorsprong bij de kantwissel. Bij een 5-8 achterstand nam Daniela een time-out in de hoop alsnog de match te kunnen winnen. De time-out startte goed met 3 punten op rij voor de thuisploeg en een gelijkstand met 8 punten tot gevolg. Daniela kwam zelfs 9-8 voor. In het volgende punt nam het netje opnieuw de belangrijkste rol met een 9-9 tussenstand als gevolg. Tijd voor Anja om zelf een time-out te nemen. In het volgende punt opnieuw een netbal in het voordeel van Anja, eentje teveel voor Daniela die het volgende punt verloor.