Logo

Op 1 mei staat traditioneel de Vlaamse Superbeker op het programma, waarin de Provinciale bekerkampioenen het tegen elkaar opnemen voor de Vlaamse beker. PW Diest wist dit jaar een dubbelslag te slaan door zowel bij de dames als de heren de hoofdprijs weg te kapen.

Vorig seizoen waren de Brabanders er in eigen huis al dicht bij, maar toen moesten de dames nog Schulen voor zich laten. In het Limburgse Hechtel-Eksel stelden ze zelfs Chen Song, een A-speler op. Een garantie op de zege is dit niet in deze competitievorm, want er wordt met een handicap gespeeld in het voordeel van lager geklasseerde spelers.

Bij de dames stond er dit jaar weinig maat op de ploeg uit de Oranjestad. Na een 6-2 zege tegen Westerlo in de halve finales, bleek titelverdediger Schulen dit jaar geen gevaar. Vorig jaar wonnen de Limburgers nog nipt met 5-4, maar in eigen provincie scoorden ze geen punt.

De heren van Diest verlengden hun titel tegen Sokah Hoboken, dat eveneens met een A-speler aantrad: Zhang Dong Ying. Song bleef aan Diestse zijde echter ongeslagen en Davy Vanvinckenroye voegde daar de twee broodnodige overwinningen aan toe. Zhang bleef aan Antwerpse zijde steken op twee overwinningen. Philippe Mans en Laurens Devos maakten het echter spannend door elk van Julien Meurant te winnen.