Logo

Promovendus Le Logis Oudergem startte het seizoen met als doel minstens een titel te pakken in de Beker van België of de Superdivisie. In beide competities behaalde het alvast de finale. Zaterdag wist het in eigen huis alvast de doelstelling te halen in de Bekercompetitie.

Tegenstander was het Luxemburgse Sud Telecom Virton. Vooraf was enige commotie rond de geplande opstelling van Virton, dat - via een gaatje in het reglement - de toestemming had verkregen om in deze competitie twee spelers met een dubbele aansluiting op te stellen: Tosic en Duranspahic, een vraag waar Le Logis nooit antwoord op zou hebben gekregen. Met een Merchez in vorm beloofde dit een spannende finale te worden tegen het voltallige Logis van Jean-Michel Saive, Kou Lei en Yannick Vostes.

 

Kou Lei opende tegen Duranspahic met een setzege, iets wat de Bosniër meteen rechtzette. In een spannende derde set trok de genaturaliseerde Oekraïner met 11-9 aan het langste eind, waarna de tegenstand bij Admir Duranspahic was gebroken.

Yannick Vostes en Roko Tosic vochten een zwaar duel uit. Beide spelers wonnen om beurten een set, waarbij Vostes telkens iets ruimer won maar slechts met het kleinste verschil verloor. Ook in de vijfde was het Vostes die aan het langste eind trok.

Jean-Michel Saive weet hoe hij Cedric Merchez, nochtans in vorm, moet aanpakken. Hij liet er geen gras over groeien en gaf geen enkele set prijs aan de Henegouwer. Le Logis had – met nog vier duels te gaan – voldoende aan een bijkomende zege.

Die kwam reeds in het dubbelspel, waarin Saive en Kou Lei in vier sets de maat namen van Tosic en Duranspahic. Van een leien dakje ging het niet. Het thuisduo wist ternauwernood de eerste set te winnen en ging in de tweede set compleet onderuit. Het revancheerde zich in de derde om uiteindelijk nipt de vierde te winnen.

 

Een ruime 4-0 zege dus voor de Brusselaars, die meteen hun eerste titel van het seizoen grijpen. De wedstrijd was echter veel spannender dan de uitslag laat vermoeden.

 

4 - 0 Le Logis Oudergem - Sud Telecom Virton        
1 - 0 KOU Lei - Admir DURANSPAHIC 3 - 1 6, -8, 9, 4
2 - 0 Yannick VOSTES - Roko TOSIC 3 - 2 8, -9, 3, -9, 6
3 - 0 Jean-Michel SAIVE - Cédric MERCHEZ 3 - 0 8, 5, 7
4 - 0 Saive / Kou - Tosic / Duranspahic 3 - 1 11, -2, 4, 10