Logo

Zondag 11 november 2012 vonden in Hoboken de Vlaamse Jeugdkampioenschappen plaats. In deze jaarlijkse competitie nemen de twee beste jeugdspelers uit elke provincie en in iedere leeftijdscategorie het tegen elkaar op.

Limburg/Kempen domineerde de laatste twee decennia deze competitie, waarbij enkel Antwerpen in 2000 de hegemonie kon doorbreken. De laatste zes jaar is het West-Vlaanderen die deze competitie vijf keer won, waarbij opnieuw Antwerpen vorig jaar een einde bracht aan de zegereeks. Dit jaar streden organisator Antwerpen, Limburg/Kempen en Oost-Vlaanderen om de titel.

Thuisploeg Antwerpen was voor het tweede jaar op rij het sterkst, maar had slechts vijf punten voorsprong op Oost-Vlaanderen. Limburg/Kempen eindigde derde met zeven punten achterstand. Voor West-Vlaanderen was de vierde plaats weggelegd met 27 punten achterstand op de winnaar, terwijl Vlaams Brabant — de kleinste provincie in Vlaanderen — de rij afsloot.

Individueel wist quasi elke provincie wel te triomferen, waarbij Antwerpen het sterkst scoorde met vier individuele titels. Oost-Vlaanderen (3), Vlaams-Brabant (2) en Limburg/Kempen (1) waren eveneens succesvol. Enkel West-Vlaanderen valt in deze ranking uit de boot.