Logo

Cedric Nuytinck heeft de Jeugd Top-12 gewonnen en verzekerde zo zijn deelname aan de Europese Jeugdkampioenschappen.

In Louvain-La-Neuve werd op 8 mei de laatste etappe van de verschillende jeugdcriteria gespeeld: de Jeugd Top-12. De inzet bij de junioren zijn vier plaatsen voor de Europese Jeugdkampioenschappen in juli. Bij de kadetten zijn drie plaatsen te verdelen. Deze plaatsen worden verdeeld onder de meest regelmatige spelers van het voorbije seizoen in hun respectievelijke leeftijdsklasse.

Cedric Nuytinck moest het WK in Rotterdam aan zich voorbij laten gaan om zijn ticket te bemachtigen. Hij slaagde daar, ondanks een misstap in de poules tegen Robin De Clercq, in en won de Top-12. Nuytinck eindigt zo eerste in het regelmatigheidscriterium. Emilien Vanrossomme, Robin Devos en Julien Indeherberg veroveren de overige tickets.

Bij de kadetten ging Romain Lambiet met winst aan de haal. In het eindklassement eindigt hij tweede na Martin Allegro en voor Anthony Deceuninck.

Jennifer Tasia was bij de juniores dit jaar nagenoeg ongenaakbaar. Ook de Top-12 zette ze op haar naam met het ticket voor de EJK als beloning. Samen met haar reizen Alison Georis, Emeline Baume en Nadia Denys af naar Kazan (Rusland).

Ook van de partij vn 15 tot 24 juli zijn Nathalie Marchetti, Florence Van Acker (winnaar van de Top-12 bij de cadettes) en Evi Janssens.