Logo

Jean-Michel Saive en Karen Opdencamp zijn de Belgische Kampioenen 2011.

Jean-Michel Saive, nog steeds in bloedvorm na Duitsland, had duidelijk de verloren kwartfinale van vorig jaar nog in zijn gedachten. Hij liet zijn aandacht tijdens een nieuwe confrontatie met Lauric Jean in de halve finale op geen enkel moment slippen. De 21-voudig Belgisch Kampioen gaf de jongste halve finalist nauwelijks een kans om in de wedstrijd te komen. Jean-Mi won de wedstrijd in vier sets en gaat duidelijk voor een volgende titel.

Tegenstander in die finale werd organisator en thuisspeler Cédric Merchez. Hij wist in een heel spannende halve finale Benjamin Rogiers uit te schakelen. Publieksspeler Merchez maakte er traditiegetrouw een oogstrelende wedstrijd van en wist in de vijfde set 6 punten op rij te scoren na een 6-10 achterstand.

In de finale trok Jean-Michel Saive zijn wedstrijdpeil door. Merchez wist net als alle andere tegenstanders geen enkele set te winnen van de 41-jarige Luikenaar die zo zijn 22ste titel binnenhaalde.

Resultaten (halve finale)

• Jean-Michel Saive - Lauric Jean (4 - 0: 5, 5, 8, 5)
  • Cédric Merchez - Benjamin Rogiers (4 - 1: 10, 8, -8, 6, 10)

Resultaten (Finale)

• Jean-Michel Saive - Cédric Merchez (4 - 0: 6, 5, 5, 5)

Alison Georis kon gedurende haar halve finale twee sets goed stand houden tegen titelfavoriete Opdencamp. Zowel in de eerste als derde set kon Karen de set met het kleinste verschil naar zich toe trekken. In de tweede en vierde set kwam de juniore er veel minder aan te pas.

Eenzelfde verhaal voor Mityukova, die in de eerste twee sets moeilijker afstand kon nemen van de verrassende Margaux Martos-Sanchez. De derde en vooral vierde set was het verschil groter.

Opdencamp startte niet goed aan de finale tegen Mityukova en keek al snel tegen een zware achterstand aan. Ze kon nog milderen tot 7-11. Ook de tweede set was moeizaam, maar die kon ze wel naar zich toe trekken. Het ritme was gevonden en sets drie en vier gingen telkens met 11-7 naar de titelverdedigster. Mityukova profiteerde van de hogere foutenlast van Opdencamp om de vijfde set makkelijk naar zich toe te trekken (4-11). In een moeizame zesde set kan Opdencamp de wedstrijd opnieuw niet domineren. Mityukova laat haar tegenstandster niet gaan, maar kan zelf ook geen voorsprong uitbouwen. Bij 9-9 heeft Karen het voordeel van eigen opslag. De eerste bal maakt ze na een moeilijke rally via het net. Bij de tweede gebruikt ze haar opslag perfect om de wedstrijd met een goed geplaatste aanval te beslissen en zo haar vijfde titel te winnen.

• Karen Opdencamp - Alison Georis (4 - 0: 9, 5, 10, 5)
  • Daria Mityukova - Margaux Martos-Sanchez (4 - 0: 9, 8, 6, 1)

• Karen Opdencamp - Daria Mityukova (4 - 2: -7, 9, 7, 7, -4, 9)