Logo

Morgen staan de Belgische Kampioenschappen A op het programma in Edingen, weliswaar zonder titelverdediger Yannick Vostes.

Vostes (A2) won vorig jaar in de finale van de verrassende Lauric Jean (dit jaar A4), die eerder in het tornooi 22-voudig landskampioen Jean-Michel Saive (A1) versloeg. De titelverdediger haakt af door zijn rugblessure, die hem nu al sinds augustus 2010 parten speelt. Yannick is deze week terug gestart met trainen maar richt zich volop op de Open van Spanje en het WK in Rotterdam van mei.

Jean-Michel Saive wordt als 41-jarige toch als favoriet naar voor geschoven. Zeker met de sterke prestatie in de Open van Duitsland in het achterhoofd is dit meer dan terecht. Toch zal de jonge garde, met jongens als Benjamin Rogiers, Lauric Jean en Cedric Nuytinck op kop, alles in het werk stellen een eerste titel te veroveren ten koste van Jean-Mi.

Bij de dames staat Karen Opdencamp (A1) klaar om een vijfde Belgische A-titel te veroveren. Op het Vlaamse Kampioenschap van vorig weekend was ze allessinds al de betere van twee van haar tegenstanders met een A-klassement. Laurence Junker (A2) haar de belangrijkste uitdaagster.

Plaats van afspraak: Nautisport, Pavé de Soignies 36, 7850 Enghien (Edingen)

Deelnemerslijst (Heren A)

 1. Jean-Michel Saive
 2. Benjamin Rogiers
 3. Jean Lauric
 4. Cédric Merchez
 5. Cedric Nuytinck
 6. Marc Closset
 7. Damien Delobbe
 8. Zhang Dong Ying
 9. Kilomo Vitta
 10. Grégory Obert
 11. Julien Indeherberg
 12. Ludovic Bierny
 13. Emilien Vanrossomme
 14. Tim Janssens
 15. Florent Lamoque
 16. Robin Devos

Deelnemerslijst (Dames A)

 1. Karen Opdencamp
 2. Laurence Junker
 3. Daria Mityukova
 4. Elene Chmiguelskaya
 5. Jennifer Tasia
 6. Alison Géoris