Logo

In de beslissende confrontatie tegen Mortsel bleek Sokah opnieuw te sterk.

Het werd een spannende bedoening in Hoboken tegen stadsrivaal Immo Mortsel. De thuisploeg kwam op voorsprong dankzij winst van Kilomo Vitta tegen Sau. Robin Devos kon zijn dubbele stunt tijdens de Vlaamse Kampioenschappen niet herhalen tegen een sterke Zhang die de bezoekers langszij bracht. De jongste speler van Sokah verloor deze maal in drie sets, maar Zhang kon geen enkele set met meer dan twee punten verschil naar zich toe trekken.

Anthony Maeck bracht Hoboken opnieuw op voorsprong met een zege tegen Rybakas. Vitta en Vissers trokken het dubbel naar zich toe waardoor het thuispubliek zich na de pauze kon opmaken voor winst en het ticket voor de halve finale tegen La Villette Charleroi.

Zhang stak daar een stokje voor door Kilomo Vitta te verslaan. Op zich geen drama want Zhang is bijzonder sterk bezig en het is dus niet tegen hem dat Sokah winst veilig diende te stellen.

Maeck kon de klus niet klaren tegen Sau. De huidige A-speler van Mortsel bleek in de belle te sterk voor de ex-A van Hoboken.

De druk lag dan op de schouders van de kersverse Vlaamse Kampioen. Robin Devos klaart de klus tegen Vytas Rybakas en bezorgt de thuisploeg zo de tweede plaats in poule B van de play-offs in Superdivisie.

Hoboken - Mortsel 3 - 2
Kilomo VITTA - Ayemojuba SAU 3 - 1
Robin DE VOS - ZHANG Dong Ying 0 - 3
Anthony MAECK - Vytas RYBAKAS 3 - 0
Vitta/Vissers - Zhang/Sau 3 - 1
Kilomo VITTA - ZHANG Dong Ying 1 - 3
Anthony MAECK - Ayemojuba SAU 2 - 3
Robin DE VOS - Vytas RYBAKAS 3 - 1