Logo

In de finale wist hij Zhang Dong Ying opnieuw in de belle te verslaan.

Ondanks de verrassende deelnemers aan de finale van het Vlaams Kampioenschap voor A-spelers in sporthal Colomba in Kortenberg, werd het een wedstrijd om van te smullen. Zowel Robin Devos (A20) als de genaturaliseerde Chinees Zhang Dong Ying (A11) speelden hoogstaand tafeltennis en gaven elkaar nauwelijks een duimbreed toe.

Reeds in de groepsfase werd duidelijk dat Robin in topvorm verkeerde. Als laagst geklasseerde deelnemer wist hij zijn drie groepswedstrijden winnend af te sluiten. Zhang Dong Ying (A11), Tim Janssens (A18) en zelfs Cedric Nuytinck (A7) waren er aan voor de moeite in poule B. De verliezende finalist van vorig seizoen kreeg vandaag slechts weinig voet aan de grond. Nuytinck wist Tim Janssens slechts in de belle van zich af te houden, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in zowel Devos als Zhang die beiden doorstootten naar de halve finales.

Lauric Jean (A4) was in poule A de betere net voor een sterk spelende Ludovic Bierny (A15) en Kilomo Vitta (A12).

In de halve finales etaleerde Devos zijn vorm van de dag door Bierny in vier sets huiswaarts te sturen. Lauric Jean ondervond moeite met het spel van Zhang en moest, ondanks een 3-1 voorsprong in sets, een belle toestaan. De speler van Immo Mortsel bleek daarin de betere.

Het publiek en de organisatie werden daarna volop verwend met een finale die zelfs in de belle alle kanten kon opgaan. Devos kwam al snel 4-1 voor, maar Zhang kwam als eerst op 9 uit. Uiteindelijk was het de jonge Antwerpenaar die aan het langste eind trok en een bijzonder goede dag beloond zag met goud.

Bij de dames werden de vier speelsters in een poule opgedeeld. Karen Opdencamp won haar drie wedstrijden en verlengt zo haar Vlaamse titel. Daria Mityukova werd derde voor Wang Wan Yin en Elena Chmiguelskaya.