Logo

Zondag betwistten de beste Belgische jeugdspelers in Louvain-La-Neuve de eerste fase van het Nationaal Jeugdcriterium. Martin Allegro en Nathalie Marchetti wisten zoals verwacht beslag te leggen op de eerste plaats.

Het Nationaal Jeugdcriterium is een regelmatigheidscriterium over drie fasen, waarin de beste Belgische jeugdspelers het tegen elkaar opnemen. De uitslagen in deze drie fasen vormen – naast de Jeugd Top 12 en de Belgische Jeugdkampioenschappen – de basis voor de Youth Ranking. Die ranglijst bepaalt uiteindelijk de selectie voor internationale tornooien, zoals de Europese Jeugdkampioenschappen en Eurominichamps.

Regerend Belgisch kampioene Marchetti bleef ongeslagen in de 1ste divisie bij de meisjes. Lisa Lung behaalde, ondanks een leeftijdsverschil van minstens een jaar met al haar reeksgenoten, een mooie derde plek na de onverwacht goed spelende Florence Van Acker.

Martin Allegro wist als enige A-speler in Louvain-La-Neuve eveneens beslag te leggen op de eerste plek na vijf overwinningen uit zes wedstrijden. Beste Vlaming werd hier Vincent Van Hoven, die als eerstejaars junior dit seizoen bij Berlaar debuteerde in de Belgische Superdivisie. Vincent veroverde een verdienstelijke zesde plaats.