Logo

Na twee jaar onderbreking weet de provincie West-Vlaanderen opnieuw het hoogste schavot te betreden tijdens de Vlaamse Jeugdkampioenschappen. Titelverdediger Antwerpen eindigde derde op korte afstand van Oost-Vlaanderen.

Tijdens de Vlaamse Jeugdkampioenschappen worden in vijf verschillende leeftijdscategorieën maximaal twee deelnemers per provincie afgevaardigd. Die strijden tegen de andere provincies om de titel bij zowel de jongens als de meisjes. De provincie die over alle reeksen heen de meeste punten verzamelt wint deze Vlaamse Jeugdkampioenschappen.

Dit jaar is dat dus West-Vlaanderen, dat zo haar vijfde titel verovert tijdens de laatste zeven edities. Antwerpen wist de voorbije twee jaar de dominantie tijdelijk te doorbreken, maar moest in de Leuvense Sportoase ditmaal ook Oost-Vlaanderen nipt voor laten gaan.

De vijf provincies hielden elkaar wel goed in evenwicht als het op de verdeling van de titels aan kwam. Oost-Vlaanderen stak er nipt bovenuit met drie gouden medailles. West-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant wisten twee titels te veroveren, terwijl ook Limburg/Kempen eenmaal kon zegevieren. In de medaillestrijd was Antwerpen de grootste slokop met acht edelmetalen, net voor West-Vlaanderen dat er zeven mee naar huis kon nemen.

Individueel ging Vincent Van Hoven (Antwerpen) met de hoogste eer lopen door ongeslagen te blijven bij de junioren jongens. Bij de meisjes was dat Marie Maesen (Vlaams-Brabant), die echter twee forfaits kreeg doordat internationals Margo Degraef en Eline Loyen niet tijdig terug waren van hun sterke prestaties in Hongarije.

 

  1. West-Vlaanderen (139)
  2. Oost-Vlaanderen (119)
  3. Antwerpen (112)
  4. Limburg/Kempen (103)
  5. Vlaams-Brabant (97)