Logo

Afgelopen zondag bekampten de Vlaamse tafeltennissers elkaar in het Limburgse Kuringen (Hasselt) tijdens de Vlaamse Kampioenschappen. In de A-reeksen wist Kilomo Vitta zijn titel bij de heren te verlengen. Bij de dames verraste Margo Degraef met een eindoverwinning.

Thuisspeler Tim Janssens (A17) bleef bij de heren tot de voorlaatste ronde ongeslagen. In zijn laatste poulewedstrijd wachtte hem titelverdediger Kilomo Vitta (A11), die tot dan slechts een nederlaag had moeten incasseren tegen de hoger geklasseerde Benjamin Rogiers (A8). Bij winst kon de Antwerpenaar zijn titel verlengen, een kans die Vitta niet liet liggen. Hij won de beslissende wedstrijd met 3-0. Voor Kilomo Vitta is het zijn derde Vlaamse titel na zeges in 2013 (Buggenhout) en 2009 (Bilzen).

Margo Degraef is de nieuwe koningin bij de dames. Het vijftienjarige talent uit de Topsportschool leed - net als titelverdedigster Daria Mityukova - slechts een nederlaag. Ook hier was het onderlinge duel beslissend. Daarin trok Margo - op papier nochtans de minst sterke speelster in deze reeks - in vijf sets aan het langste eind.


{tab title="Heren"}

  1. Kilomo Vitta (A11; Sokah Hoboken)
  2. Tim Janssens (A18; Hasselt)
  3. Ludovic BIerny (A13; Meerdaal Leuven)
  4. Benjamin Rogiers (A8; Nodo Ekeren)
  5. Yannick Maes (A22; Nodo Ekeren)

{tab title="Dames"}

  1. Margo Degraef (A13; Nodo Ekeren)
  2. Daria Mityukova (A2; Sokah Hoboken)
  3. Elena Chmiguelskaia (A6; AFP Antwerpen)
  4. Eline Loyen (A7; Tamara Hoeselt)
  5. Lisa Lung (A5; P.W. Diest)

{/tabs}