Logo

West-Vlaanderen boekte voor de derde maal op rij de eindzege tijdens de Vlaamse Jeugdkampioenschappen.

 

Het werd opnieuw een spannende bedoening in Maldegem, op de grens van Oost- en West-Vlaanderen. Het verschil tussen de nummers een en twee bedroeg amper twee punten in het voordeel van de West-Vlamingen, die het nipt haalden voor Antwerpen. Thuisprovincie Oost-Vlaanderen eindigde op een derde plek. Vlaams-Brabant/Brussel en Limburg-Kempen vervolledigden het deelnemersveld.

West-Vlaanderen zette dan wel de meest regelmatige prestatie neer, Individueel was Antwerpen de grote slokop met vier titels. West- en Oost-Vlaanderen boekten elk twee overwinningen, terwijl ook de kleinere provincies elk toch een maal het goud konkden opeisen.

 

De Vlaamse Jeugdkampioenschappen zijn een competitie waarin elke provincie twee spelers mag afvaardigen. Zij spelen individueel in een poule van tien per leeftijdscategorie en geslacht, waarbij er niet wordt gespeeld tegen de provinciegenoot. De titel gaat naar de winnaar van de poule. Elke eindplaats in een poule is punten waard. De provincie die over de acht verschillende poules het meeste punten sprokkelt, is de grote winnaar van dit kampioenschap.