Logo

Cédric Nuytinck (23) en Eline Loyen (17) zijn de winnaars van de Vlaamse kampioenschappen bij de A-spelers. Lisa Lung kon in Lubbeek haar favorietenrol niet waarmaken bij de dames en werd al in de poulefase uitgeschakeld. Robin Devos, een ander Vlaams toptalent, verscheen door een handblessure zelfs niet aan de tafel. Laurens Devos en Isabel Devos konden met een titel bij respectievelijk de heren B en dames C de pijn ten huize Devos wel een beetje verzachten.

Bij Cédric Nuytinck ligt de focus al enkele jaren op de internationale toernooien. Dit jaar kon de Oost-Vlaming nog eens deelnemen aan het Vlaams kampioenschap. Als topfavoriet was er grote druk voor hem, maar zonder problemen kon de Belgische nummer één - momenteel 118de op de wereldranglijst - zijn eerste Vlaamse titel bij de A-spelers vieren. "Ik sta de laatste weken met veel vertrouwen te spelen", verduidelijkt Nuytinck. "Zo’n Vlaams kampioenschap is wel een speciaal toernooi, omdat ik het moet opnemen tegen spelers die mij heel goed kennen. Dat maakt het niet altijd makkelijk, maar ik ben heel goed met de druk kunnen omgaan. Spijtig genoeg was Robin Devos afwezig door een handblessure, dat had voor mij de uitdaging wel groter gemaakt. Robin moest nu een kleine operatie ondergaan aan zijn ontstoken duim, maar normaal zal hij niet lang uit roulatie zijn. Hopelijk volgt nu ook die eerste Belgische titel. Vorig jaar heb ik echt een kans laten liggen. De voorbereiding voor het WK teams in Kuala Lumpur (Belgische ploeg zou bestaan uit Cédric Nuytinck, Robin Devos, Lauric Jean, Florent Lambiet en Martin Allegro) is ook al gestart en volgende week gaan we met de ploeg op stage in Oostenrijk. Tussendoor moet ik nog twee competitiematchen met mijn Duitse club TTC Hagen afwerken", aldus Nuytinck, die tevens werd gehuldigd als VTTL-speler van 2015. "Ik heb in 2015 veel vooruitgang geboekt en topspelers geklopt. Ook onze promotie op het EK landenteams is een moment om te onthouden."

Eline Loyen uit Hoeselt veroverde haar eerste Vlaamse titel bij de dames A. Natuurlijk was er blijdschap, maar de ambities van de Belgische nummer drie reiken verder dan het nationale niveau. "Er was een sterk deelnemersveld op het Vlaams kampioenschap", begint Loyen haar verhaal. "Veel verschil is er niet met een BK, daar doet enkel Nathalie Marchetti nog mee. Ik had de titel niet verwacht, maar voelde de laatste weken wel dat ik naar een goede vorm aan het toegroeien was. In de poule had ik het nog moeilijk. Gelukkig kon ik met een beter setgemiddelde toch doorstoten. Vanaf de halve finale liep het vlotter. Met titelverdedigster Daria Mityukova trof ik in de finale een tegenstandster die ik nog nooit had geklopt. Verbazend genoeg raasde ik in een sneltempo naar de overwinning. Vorig jaar was ik ziek tijdens het VK, dit is dus een mooie revanche. Zondag volgt het Belgisch kampioenschap jeugd, waar ik bij de juniors ook op de titel mik. Later komt het WK teams eraan. Of ik droom van de Olympische Spelen? Ja, natuurlijk maar dit jaar wordt het heel moeilijk om Rio te halen. In 2020 hoop ik er in Tokio wel bij te zijn met de Belgische ploeg", besluit Loyen, die momenteel 270ste staat op de wereldranglijst. 

{tab title="Heren"}

  1. Cedric Nuytinck
  2. Benjamin Rogiers
  3. Kilomo Vitta
  4. Yannick Maes

{tab title="Dames"}

  1. Eline Loyen
  2. Daria Mityukova
  3. Elena Chmiguelskaia
  4. Angelique Gertenbach

{/tabs}