Logo

Na goud tijdens de Vlaamse kampioenschappen, veroverde Eline Loyen afgelopen weekend ook de titel tijdens de Belgische Jeugdkampioenschappen in de reeks "Junioren Meisjes".

Loyen kreeg in Louvain-la-Neuve deze keer wel te maken met haar collega op de topsportschool, Lisa Lung, maar die versloeg ze in de finale vrij snel in drie sets (8, 7, 3). Morgane Guidon en Margaux Tschirr zijn de verrassende bronzen medaillewinnaars in deze reeks.

Bij de jongens ging de titel naar Nicolas Marchal, die in de halve finales Laurens Devos opzij zetten en een vergelijkbare stunt neerzette in de strijd om het goud tegen Valentin Pieraert. Titelfavoriet Thibaut Darcis moet tevreden zijn met brons.

Geen goud dus voor paralympiër Devos, maar in een reeks hoger sloeg Florian Vanacker wel toe. De belofte versloeg titelfavoriet Valentin Stapelle in drie nipte sets om het goud te veroveren. Eerder nam hij ook reeds de maat van David Henkens. Ward Poel eindigde eveneens op het podium. Bij de dames ging de beloftentitel naar Marie Maesen, voor Florence Van Acker. Lies Poels en Céline Marneffe vervolledigen het podium.

Adrien Rassenfosse en Maelys Dahy waren de beste cadetten. Bij de miniemen gingen de titels naar Nicolas Degros en Estelle Duvivier. Ook bij de allerkleinsten (preminiemen) werden medailles uitgereikt. Het goud was weggelegd voor Nolan Lerat en Soléane Anciaux.

 

Alle uitslagen en resultaten zijn terug te vinden op de website van de VTTL.