Logo

De provincie West-Vlaanderen heeft voor het vierde jaar op rij de Vlaamse Jeugdkampioenschappen op haar naam gezet.

De spanning was op de Wapenstilstand gek genoeg bijzonder te snijden in het Limburgse Sint-Truiden. De vijf provincies gaven elkaar geen duimbreed toe: het verschil tussen de nummer een en de nummer vijf bedroeg slechts zeventien punten. Bovendien ontbraken bij Oost-Vlaanderen (5) en Vlaams-Brabant/Brussel (4) zelfs enkele spelers.

Uiteindelijk kon elke provincie minstens in een discipline zegevieren. Maria Kovtoun (Limburg) en Anouk Beniers (Oost-Vlaanderen) hielden de eer hoog van hun provincies hoog. De andere provincies wisten twee maal te zegevieren. Voor Vlaams-Brabant Brussel zorgden Tom Vosset en Emily Moeys voor goud, Antwerpen zegevierde met Olav Kosolosky en Laurens Devos, terwijl Felix Cuvelier en Liya Bouwens voor West-Vlaanderen het hoogste schavot betraden.

Weinig verschil dus, maar toch moest er een winnaar aangeduid worden. Dat werd voor de vierde maal op rij de provincie West-Vlaanderen. Antwerpen veroverde het zilver, alhoewel dat toch bijzonder zuur moet zijn geweest aangezien het net als vorig jaar amper twee punten te kort kwam. Limburg-Kempen vervolledigde het podium.