Logo

Lauric Jean heeft in Doornik zijn tweede Belgische titel op rij veroverd. Bij de dames ging de hoogste eer naar Daria Mityokova.

In de poules wisten drie heren zich te onderscheiden. Belgisch Kampioen bij de B-spelers, Davy Vanvinckenroye, wipte zijn Limburgse generatiegenoot Tim Janssens uit de reeks, Robin Saudemont wist de ervaren Marc Closset te verschalken als groepswinnaar en Valentin Stapelle plaatste zich ten nadele van Thibaut Darcis voor de 1/8ste finales. Desondanks zagen we Darcis (en Laurens Devos) als "lucky losers" toch in de volgende ronde.

Van alle kwalificatiespelers wist enkel Julien Indeherberg de eerste ronde te overleven: hij wipte Benjamin Rogiers verrassend vroeg uit het toernooi. In de kwart- en halve finales vielen geen verrassingen meer te noteren. Alle spelers hielden hun uitdager ver van zich af, waardoor titelverdediger Lauric Jean in de finale in de ogen keek van favoriet Florent Lambiet.

In een bijzonder spannend duel over zes sets ging enkel de eerste set met meer dan twee punten verschil naar Lauric Jean. Alle andere eindigden met het kleinste verschil. Jean won uiteindelijk vier sets, Lambiet slechts twee. Voor Lauric is het zijn tweede Belgische titel op rij.

 

Bij de dames wisten Morgane Guidon en Natacha Koszulap A-spelers te verrassen en zich zo te plaatsen voor de kwartfinales. Daarin waren de reekshoofden echter te sterk. Enkel Eline Loyen had het niet onder markt tegen de bijzonder ervaren Elena Chmiguelskaia, maar kon een 0-2 achterstand nog rechtzetten.

In de halve finales wist Daria Mityukova in vier (nipte) sets titelverdedigster Natalie Marchetti uit te schakelen. Lisa Lung had eveneens aan vier sets genoeg om haar topsportcollega Loyen uit te schakelen. In de finale werden in totaal vijf sets gespeeld: Mityukova won nipt van het Vlaamse talent Lung.

 

Naast de enkelspelen werd in Doornik ook om de titels in het dubbelspel gestreden. Bij de heren wist het duo Lauric Jean en Florent Lambiet het toernooi opnieuw naar hun hand te zetten. Bij de dames ging de titel naar Eline Loyen en Margo Degraef. Loyen wist in het dubbel gemengd, aan de zijde van Tim Janssens, een tweede landstitel te veroveren.