Logo

Cedric Nuytinck heeft zich afgelopen zondag logisch gekroond tot Vlaams Kampioen. Bij de dames was die eer weggelegd voor Daria Mityukova.

Maar liefst A-spelers verschenen afgelopen zondag aan tafel in sporthal Schiervelde in Roeselare. De twee beste Belgen van het moment wonnen hun poule duidelijk: Robin Devos was in zijn meerkamp de betere van Kilomo Vitta en Yannick Maes. Cedric Nuytinck wist zijn drie kwalificatiewedstrijden ongeslagen te blijven. Achter hem was de spanning te snijden: ploegmaats Laurens Devos, Rajko Gommers en Kévin Sorbier wonnen elk een maal, waardoor het aantal gewonnen sets de doorslag gaf. Daarin legde de jongste van de broers Devos het beste rapport voor.

Sensatie in de halve finales, waarin Laurens zijn oudere broer – na een thriller van formaat – over de knie legde. Nuytinck verloor de eerste set nog van Vitta, maar stootte daarna zonder al te veel problemen door naar de finale. Daarin was het verschil opnieuw klein, maar de Oost-Vlaming won toch het goud in drie sets.

 

De dameseditie was zwaar onthoofd door het Europees kampioenschap voor beloften. Zowel Eline Loyen, Lisa Lung als Nathalie Marchetti (spelende voor Diest en dus ook gekwalificeerd voor dit VK) verbleven nog in Sochi. Daria Mityukova, Marie Maesen en Elena Chmiguelskaia verdeelden de medailles onderling in een driekamp. Daarin trok Daria logisch aan het langste eind, maar wist Maesen knap beslag te leggen op het zilver na een overwinning op Chmiguelskaia.