Logo

De Belgische Kampioenschappen zijn vandaag op gang geschoten. In de dubbelreeksen zijn de eerste nieuwe kampioenen gekend, met twee verrassingen. Enkel Eline Loyen en Margo Degraef konden hun favorietenrol waarmaken in Louvain-La-Neuve.

De Limburgse Loyen vormde voor een keer geen dubbelduo met Lisa Lung. Na Europees goud bij zowel de junioren als de beloften, speelde ze in het BK aan de zijde van Margo Degraef. Mét succes. Na winst zonder setverlies in de halve finales tegen Lauranne Hackemack en Florence Van Acker, keken Loyen en Degraef in de finale tegen het Diestse duo Lisa Lung en Marie Maesen. Zij gingen verrassend voorbij Daria Mityukova en Nathalie Marchetti, op papier de nummers twee op dit BK.

De finale draaide uit op een belle, nadat Eline en Margo een 1-2 achterstand wisten op te halen. In die belle verloren Loyen en Degraef amper nog een punt met het goud als resultaat.

 

Bij de heren verwachtte iedereen het linkshandige duo Cedric Nuytinck en Robin Devos op het podium, maar het internationaal sterke dubbelduo kreeg in eigen land een koude douche. In de halve finales gingen ze nipt met 2-3 onderuit tegen het Antwerpse gelegenheidsduo Kilomo Vitta / Yannick Maes. In de onderste tabel stuntte het Brusselse duo Julien Indeherberg / Florian Cnudde dan weer door het als tweede geplaatste koppel Lambiet/Jean uit te schakelen.

"Juju" en Florian, teamgenoten bij Alpa Elsene-Schaarbeek, trokken in de finale meteen de eerste set naar zich toe. Vitta en Maes konden meteen gelijkmaken, maar kwamen in sets drie en vier te kort om aanspraak te maken op de titel.

 

In het dubbel gemengd ging de titel zowaar niet naar een duo bestaande uit twee A-spelers. Daria Mityukova en Nicholas Schenkel (B2) trokken daar aan het langste eind nadat ze eigenhandig titelfavorieten Frédéric Sonnet en Morgane Guidon hadden uitgeschakeld in de halve finales. Geen tweede goud voor Eline Loyen, die samen met streekgenoot Tim Janssens in de finale in het stof beet tegen het half-Limburgse gouden duo.