Logo

De kwalificaties en 1/8ste finales van de Belgische Kampioenschappen voor A-spelers leverden slechts weinig verrassingen op. Julien Indeherberg en Benjamin Rogiers waren de enigen die voor een (kleine) verrassing konden zorgen.

Alle A-spelers wisten hun kwalificatiepoules te overleven. Enkel Natacha Koszulap wist een hogere A-speelster (Jana Bernard) uit te schakelen en overleefde ook haar voorronde tegen Marie Maesen. Bij de heren sneuvelde Florian Cnudde, ondanks groepswinst in een poule met ook Laurens Devos, in de barragewedstrijd tegen Thibaut Darcis.

De 1/8ste finales bij de heren leverden dan meer verrassingen op. Julien Indeherberg (foto) wist daarin Ludovic Bierny in zes sets te verslaan. Benjamin Rogiers boekte ook een performance tegen zijn vroegere teamgenoot bij de Nationale ploeg, Yannick Vostes. De huidige nummer zes van België kon slechts een set winnen van de nummer twaalf.

Hervé Delporte zat ook dicht bij een stunt. Toernooibeest Cédric Merchez wist een mooie 3-0 voorsprong op te bouwen (4, 10, 9) maar moest na drie setzeges van Delporte (-8, -10, -7) toch een belle spelen. Daarin trok Merchez met 11-7 alsnog aan het langste eind. Yannick Maes liet dan weer zijn tanden zien tegen Florent Lambiet, maar kwam niet verder dan twee setzeges. Datzelfde geldt voor de tweede Antwerpse vertegenwoordiger, Kilomo Vitta, in zijn wedstrijd tegen Martin Allegro.

Topfavorieten Lauric Jean en Cedric Nuytinck openden hun individueel BK zonder setverlies tegen respectievelijk Thibaut Darcis en Gaetan Swartenbrouckx. Robin Devos speelde een set meer in een moeilijke wedstrijd tegen materiaalspeler Tim Janssens.