Logo

Halfweg het seizoen heeft Nodo Ekeren de beste papieren in 1ste Nationale B om haar plek in Superdivisie opnieuw op te nemen. In de A-reeks gaat de strijd tussen Le Logis Auderghem en Astrid Herstal.

Nodo staat weliswaar derde in de B-reeks, maar heeft slechts een punt achterstand op Vedrinamur en evenveel punten als Villette Charleroi. Beide ploegen hebben echter reeds een team in de Superdivisie. Landskampioen La Villette behaalde de play-offs en is dus zeker van behoud. Als ook Vedrinamur zich kan handhaven op het hoogste niveau, mag Nodo voor een tweede seizoen proeven van het hoogste niveau. Zakt Vedrinamur, dan is het voor de Antwerpenaars zaak om voor de Naamse ploeg te eindigen na de terugronde.

Sokah Hoboken staat ongeslagen aan de leiding in de A-reeks, maar ook zij hebben handhaving in Super reeds bereikt. Hierdoor zal de tweede in de stand promotie kunnen grijpen. Momenteel is dat Le Logis Auderghem, dat echter slechts twee punten voorsprong heeft op Astrid Herstal.

Bij de dames hebben Châtelet, Schulen en Braine l'Alleud zich van de andere teams afgescheiden. Hier promoveren de eerste twee teams naar Superdivisie. Het team dat derde eindigt speelt een promotiewedstrijd tegen de negende in de eindstand in de hoogste reeks.