Logo

De kans is groot dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest volgend jaar opnieuw een vertegenwoordiger heeft op het hoogste niveau bij de heren. Le Logis heeft na winst tegen rechtstreeks concurrent Astrid Herstal de beste papieren om opnieuw te promoveren naar de Superdivisie.

Sokah A is de absolute leider in 1ste Nationale A, maar heeft al een team in de hoogste regionen dat veilig is. De promotieplek gaat dus naar de tweede in de stand en dat is momenteel Le Logis Auderghem. De ploeg, met voormalig A-speler Anthony Maeck (foto) als kopman, won het voorbije weekend het duel om de tweede plaats tegen Astrid Herstal met 9-7 en heeft zo drie punten voorsprong op haar rechtstreekse concurrent. Met nog vier wedstrijden te gaan tegen twee middenmoters en twee staartploegen lijkt de Brusselaars niks meer in de weg te staan om zich opnieuw te tonen in de Belgische Superdivisie, zeker niet omdat Herstal een zwaarder programma voor de boeg heeft.

In 1ste Nationale B heeft het A-team van Vedrinamur overduidelijk de beste papieren in handen. Het staat zeven punten los op het Antwerpse Nodo Ekeren. Rest natuurlijk de vraag of het huidige team Vedrinamur zich kan handhaven in de Superdivisie, of het de titel zal moeten gebruiken voor een verlengd verblijf op het hoogste niveau. In het eerste geval kan Nodo, na een jaar onderbreking, zich opnieuw met de besten van het land meten want het heeft vijf punten voorsprong op Palette Retinne dat nog langs moet bij de leider.