Logo

TTK Turnhout staat voor een nieuw tafeltennisseizoen. Met maar liefst negen herenploegen en zeven jeugdploegen zit het Turnhoutse tafeltennis duidelijk in de lift.

Voor het eerst in de geschiedenis zal Turnhout volgend seizoen in Landelijke spelen. De eerste wedstrijd is zaterdag 17 september in Kuurne. "Na vijf titels op rij in de provinciale reeksen spelen we volgend jaar in Landelijke, tegen ploegen uit heel Vlaanderen. Een serieuze stap vooruit qua niveau. We mikken op een rustig seizoen in de middenmoot en hopen om vooral in de thuiswedstrijden enkele uitschieters te doen. Met een tweetal gerichte versterkingen erbij zijn we vooral in de breedte beter gewapend om op zijn minst het behoud te verzekeren", aldus ploegkapitein Rikkert Van Doorn.

"In de provinciale reeksen zijn we goed vertegenwoordigd en mikken we links en rechts op promotie of een titel. Bovendien willen we jeugdige talenten volop hun kansen geven. Met zeven jeugdploegen zijn we op dat vlak stilletjes aan bij de grootste ploegen uit de provincie. Sinds kort kunnen ook senioren terecht bij TTK, elke dinsdagnamiddag van 14u tot 17u kunnen zij onder begeleiding komen spelen", weet Jurgen Michielsen.

Dit seizoen gaat TTK Turnhout ook Europees aan de tafel. De eerste ronde is een verplaatsing naar het Duitse Gütersloh. De voorbije jaren wist Turnhout steeds de tweede ronde te bereiken. Bij winst wacht een thuiswedstrijd in eigen lokaal op de FRAC.