Logo

Sinds deze week zijn de nieuwe nationale reeksen bekend. Wij nemen alvast even een kijkje in 1ste Nationale bij de heren.

Halverwege de vorige competitie was er al een zakker gekend: Perwez gaf toen algemeen forfait. Hopelijk blijft de nieuwe competitie hiervan gespaard. Naast de Brabanders moesten Sportline Torhout, Tiège B en Raquette Rouge Basècles sportief een stap terugzetten. Nieuwkomers zijn de vier kampioenen uit tweede nationale: Merelbeke, Champ d'en Haut, Meerdaal Leuven en de reserves van Palette Castellinoise. Concreet is er dus een extra Vlaamse ploeg op dit niveau terug te vinden.

Astrid Herstal maakt de overstap naar de Superdivisie. De Luikse club werd weliswaar geen kampioen, maar eindigde wel als eerste na de reserveteams van Vedrinamur en Sokah. In de B-reeks werden de reserves van Etoille Basse Sambre kampioen, dat zo haar degraderende team zelf kan vervangen. La Villette Charleroi ziet haar eerste team na twee seizoenen opnieuw verdwijnen van het hoogste niveau en vinden we dus ook terug in 1ste Nationale.

 

Voor het nieuwe seizoen lijkt het mogelijk dat de vierde uit de A-reeks zich potentieel mag opmaken voor een avontuur in Superdivisie: met Sokah, Le Logis én EBS zijn immers drie reservisten van teams uit het hoogste niveau in een reeks verzameld. Drie teams die ook dit jaar aan kop eindigden. De transfers van EBS wijzen echter op een kleine leegloop, waardoor dit team vermoedelijk opnieuw zal degraderen uit Super maar het dit keer wel veel moeilijker zou kunnen hebben om opnieuw kampioen te worden. Merelbeke zal er alles aan doen om haar nieuw clubhoogtepunt niet na een jaar al te laten stoppen. Het kan daarbij sporadisch rekenen op Cedric Nuytinck (A2).

In de B-reeks staat Vedrinamur ongetwijfeld weer klaar voor een nieuw kampioenenfeestje. De grootste concurrentie komt van La Villette Charleroi, dat haar plaats in Super opnieuw zal willen innemen. Dylan Berlaar en Jong Gullegem, dat toch versterkt uit de transferperiode komt, zijn hier net als vorig jaar outsiders.