Logo

Antwerpenaren spelen zonder versterkingen

Sokah Hoboken heeft de thuiswedstrijd tegen PW Diest verloren. In groep A eindigde de allereerste wedstrijd van de tweede fase van de Belgische Superdivisie met 3-4 in het voordeel van de bezoekers.

Opvallend genoeg speelde Sokah zonder haar versterkingen en trad het aan met haar Belgische trio Kilomo Vitta, Tim Janssens en Kevin Vissers. Diest staalde haar sterkst mogelijke team op met nieuwste aanwinst Wang Xin, Marc Closset en oude-getrouwe Chen Song. Het werd desalniettemin een dubbeltje op zijn kant voor beide teams.

Kevin Vissers (foto) was duidelijk de man in form zondagavond en zette Sokah op voorsprong door Marc Closset in de belle te verslaan. Wang Xin bracht de bezoekers langszij, maar Tim Janssens ging daarna voorbij Chen "Suki" Song. Het dubbel ging dan weer naar het duo Wang/Closset. Een evenwichtige en spannende partij met een gelijkstand aan de rust.

Na de rust zorgde Kevin Vissers haast voor een nog grotere stunt: hij moest pas in de belle buigen voor Wang Xin. Marc Closset ging daarna in drie sets voorbij Tim, waardoor de ploeg uit de Oranjestad de zege beet had. Kilomo Vitta milderde de score voor de thuisploeg door Suki in drie sets te verslaan.

Sokah Hoboken - PW Diest 3 - 4
Kevin VISSERS - Marc CLOSSET 3 - 2
Kilomo VITTA - WANG Xin 0 - 3
Tim JANSSENS - CHEN Song 3 - 1
Vitta/Vissers - Wang/Closset 1 - 3
Kevin VISSERS - WANG Xin 2 - 3
Tim JANSSENS - Marc CLOSSET 0 - 3
Kilomo VITTA - CHEN Song 3 - 0