Logo

Dinez in degradatiegevaar

 

Halverwege de competitie bij de dames in Superdivisie heeft landskampioen AFP Antwerpen nog geen enkele nederlaag geleden.

 

Het voorbije weekend ging Minerois met zware 10-0 cijfers voor de bijl. Eerste achtervolger, op vier punten, is opnieuw La Villette Charleroi. De Carolingers namen afstand van Astrid Herstal.

Vice-kampioen Immo Mortsel blijft, dankzij een 3-7 uitzege bij Verviers, op acht punten van de leider, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Nieuwkomer Centre Manage kan van een geslaagd debuut spreken op het hoogste niveau met een mooie vierde plaats, samen met Verviers. Minerois en Herstal staan gedeeld zesde.

Onderaan het klassement heeft Dinez een zware slag gekregen na verlies bij STAG Hasselt. De Limburgers bivakeerden de voorbije jaren steevast onderaan in het klassement, om zich op het laatste nippertje op te werken. De voorbije seizoenen werd genoeg leergeld betaald voor de jonge generatie, met Eline Loyen op kop. De Hasselaars, met nog een wedstrijd te goed tegen Mortsel, op een puike achtste plaats. De winst van Hasselt tegen Dinez zet de Luxemburgers op plaats negen.

Achter deze twee ploegen staan respectievelijk Vedrinamur, Virton en promovendus Rhisnes op de degradatieplaatsen. Vedrinamur kon zich dit weekend iets veiliger spelen naar de tiende plaats, na winst op rode lantaarn Rhisnes. Virton, dat zich nochtans versterkte met Alison Georis, staat nu elfde.