Logo

Diest, Caj-Mir en Vervia stelden last-minute versterkingen op in hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie

 

De voorbije weken werden nog heel wat transferts geregeld via de dubbele aansluiting met het oog op behoud (play-downs) en de eindstrijd voor het kampioenschap (play-offs). De drie nieuwkomers in de competitie kwamen gisteren allemaal aan de bak tijdens de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie.

 

De eerste twee nieuwe gezichten waren te bewonderen in de strijd tussen Vervia en Diest. De thuisploeg heeft immers Tian Zichao (A5) aangetrokken en voor het eerst opgesteld. De genaturaliseerde Belg is ploeggenoot van Philippe Saive bij het Franse Metz en traint de Waalse topjeugd, zoals Emilien Vanrossomme en Julien Indeherberg (zie foto). Bij Diest debuteerde Wang Xin (As5). Het nummer 48 van Frankrijk speelde jarenlang op het hoogste niveau bij Hennebont, maar komt dit seizoen uit in de Franse 1ste Nationale voor Caen.

Vervia stelde naast de ervaren Tian de jongelingen Jonathan Junius en Gaetan Swartenbrouckx op. Diest, reeds zeker van de kwalificatie voor de play-offs, gaf haar andere topspelers wat rust en speelde met Davy Vanvinckenroye en Filip Cluyts (B2). Ondanks de op papier gelijke strijd bleek daar in realiteit niet veel van te merken. De bezoekers kwamen snel op voorsprong met een verrassing van Filip Cluyts, die de openingswedstrijd won van Jonathan Junius, en een zege van Wang Xin, die geen krimp gaf tegen Gaetan. Davy Vanvinckenroye wist ei zo na Tian Zichao te verslaan, maar die bracht de thuisploeg voor het dubbelspel terug op een punt.

Als Diest ook het dubbelspel naar zich toe trekt en Jonathan Junius na de pauze zijn tweede nederlaag van de avond lijdt, zijn de bezoekers zegezeker. Tian geeft forfait tegen Filip Cluyts, die zo ongeslagen blijft. Davy Vanvinckenroye zet de kers op de taart voor Diest met een zege tegen Gaetan Swartenbrouckx.

Vervia - PW Diest 1 - 6
Jonathan JUNIUS - Filip CLUYTS 1 - 3
Gaetan SWARTENBROUCKX - WANG Xin 0 - 3
TIAN Zichao - Davy VANVINCKENROYE 3 - 2
Thuisduo - Bezoekersduo 1 - 3
Jonathan JUNIUS - WANG Xin 0 - 3
TIAN Zichao - Filip CLUYTS 0 - 3 W.O.
Gaetan SWARTENBROUCKX - Davy VANVINCKENROYE 0 - 3

 

In de onderste regionen van het klassement boekte Caj-Mir St-Ghislain haar eerste zege van het seizoen. Met versterking van Yang Chen (As2) bleef het de betere van Vedrinamur. Het Naamse team wist vorig jaar in de reguliere competitie potten te breken, maar zit nu in een neerwaartse spiraal. Na vijf wedstrijden had de thuisploeg de zege beet. Enkel Grégory Obert kon tot dan de eer hoog houden voor Vedrinamur met een zege op Frédéric Messina. Obert krikte het puntentotaal nog omhoog met een tweede zege van de avond (tegen Michael Utilla), waarna François Gobeaux het derde punt scoore voor de bezoekers.

Caj-Mir Saint-Ghislain - Vedrinamur 4 - 3
YANG Chen - François GOBEAUX 3 - 0
Michael UTTILA - Yohan WARNON 3 - 1
Frédéric MESSINA - Grégory OBERT 0 - 3
Thuisduo - Bezoekersduo 3 - 0
YANG Chen - Yohan WARNON 3 - 0
Frédéric MESSINA - François GOBEAUX 3 - 3
Michael UTTILA - Grégory OBERT 1 - 3